Bréda kastély | Elizabeth Hotel**** - Gyula

Ajánlatkérés/Foglalás

Érkezés:
Távozás:

Gyula és környéke

Bréda kastély

Az 1806 körül, Kézdy-Vásárhelyi János által építtetett kastély méltóságteljesen uralja bámulatos, mediterrán hangulatú kastélyparkját.

A kastélyban számos érdekes kiállítást tekinthetünk meg, de legfőbb attrakciója az Európában egyedülálló kültéri 3D épületvetítés.

A körösök vidékén a hamisíthatatlan alföldi táj végtelennek tűnő messzeségében, egy kerek erdő közepében méltóságteljesen áll a háborítatlan csendben a szemet rabul ejtő Vásárhelyi-Bréda Kastély.

Az igényesen felújított lökösházi Vásárhelyi-Bréda kastély és a csodálatos mediterrán hangulatú kastélyparkja egyedi és különleges programokkal várja a látogatókat.

A kastély klasszicista stílusban 1806. körül épült, építtetője kézdy-Vásárhelyi János Arad-Csanád vármegye alispánja volt. 
A több, mint 200 éves fennállása óta a történelem vasfoga igencsak megtépázta az épületet, valamint a hozzá tartozó ősparkot. 
Mégis sikerült megmenteni a végleges pusztulástól a felújítás után mára az ódon falakon belül közel 500 nm–en kiállítótér és látogatóközpont működik.
Az épületben a modern technika vívmányainak segítségével számos különleges és érdekes megoldás kápráztatja el a látogatókat.
A kastély fő attrakciója a homlokzatán minden este naplemente után kezdődő, Európában egyedülálló állandó kültéri 3D-s épületvetítés.

Kastélyban 5 nyelvű Orpheo Audio Guide idegenvezető rendszer vehető igénybe!

Vissza


5700 Gyula, Vár utca 1.
Telefon: +36 66 529-110 ; + 36 20 777-4000
E-mail: ;