Pósteleki Szabadidőpark | Elizabeth Hotel**** - Gyula

Ajánlatkérés/Foglalás

Érkezés:
Távozás:

Aktív programok

Pósteleki Szabadidőpark

Az egykori Wenckheim-birtok területén található Pósteleki Szabadidőpark néhány perces autóútra található szállodánktól.

A bűbájos létesítmény területén találunk egy kellemes parkerdőt, tűzrakóhelyekkel, padokkal.

A sport és a mozgás szerelmeseit is várják szabadtéri program-lehetőségekkel (homok és füves borítású sportpályák, paintball, stb.), melyeket az új építésű öltözők tesznek komfortossá.

A Pósteleki Szabadidőpark Békés megyében három város Békéscsaba, Gyula, Békés ölelésében fekszik. A hely a XIX. században a Wenckheim család gerlai birtokának része volt. 1895-ben ismét jelentőséget kapott, amikor Wenckheim Krisztina grófnő feleségül ment gróf Széchényi Antalhoz. Krisztina hozományul a szülői birtokokhoz közel fekvő, erdőben gazdag cca. 3000 hold nagyságú pósteleki birtokrészt kapta meg. Bár a II. világháború végzetes pusztítást okozott a kastélyban és környezetében, de az ma romjaiban is impozáns látványt nyújt. E történelmi hangulatot árasztó, gyönyörű adottságokkal rendelkező, nyugodt környezetben várjuk kedves vendégeinket! A kastélypark az eredeti állapotnak megfelelően folyamatosan megújul. Mindenkit szeretettel várunk, aki a természetben szeretne pihenni, regenerálódni és felüdülni. Rohanó, stresszes világunkban nem lehet más választásunk, mint visszakanyarodni oda, ahonnan indultunk: a TERMÉSZETBE.

Ismerje meg szolgáltatásainkat és legyen a vendégünk!

A Weinckheim kastély és az uradalom park-maradványa 1989 óta természetvédelmi terület. Különleges fafajai között megtaláljuk a megye legnagyobb vasfáját, a vörös levelű bükköt, a mocsári tölgyet és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. Tűzrakó helyek, asztalok, padok, az erdő bejáratánál egy hangulatos erdei büfé várja Önöket.
 

Parkerdő

Különleges fafajai között megtalálhatjuk többek között a megye legnagyobb vasfáját, vörös levelű bükköt vagy a mocsári tölgyeket és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. A régi sétány és a kastély tó rekonstruálása mellett, a romos kastély környékének megtisztításával, tűzrakó helyek, padok kihelyezésével, továbbá az erdő bejáratánál egy hangulatos, erdei büfé létesítésével biztosítjuk a kirándulók, túrázók kényelmét.

 Játékpark

Játékparkunk nyári szezonunkban minden nap várja a ki látogatókat. A Pósteleki játékpark teljes kikapcsolódást nyújt a kicsiknek és ez által a felnőtteknek is egyaránt. Található több állásos kötélpálya, légvár, trambulin, homokozó, körhinta, óriás- sakk és malom, azaz minden, amivel egy gyermek le tudja kötni magát. Kiváló helyszín születésnapok vagy céges rendezvényen résztvevő gyermekek számára.

Vadaspark

A mini vadaspark és kisállat simogató elsősorban a gyerekeket várja. Célunk, hogy megismerjék, testközelből lássák a kedves állatokat. Folyamatosan bővülő állatcsaládunk (őz, szarvas, kecske, birka, szamár) egész évben várja a ki látogatókat.

Korcsolyapálya

Időjárástól függően egész évben használható műanyag borítású korcsolyapálya egyedülálló a megyében. Kölcsönzővel és büfével is rendelkezünk. Színes programokkal, kellemes zenével várunk mindenkit. Téli időszakban (decembertől – januárig) Békéscsaba Fő terén állítjuk fel, melynek közvetlen környezetében a karácsonyi vásár van.

Mókus Csárda

A Pósteleki erdő szélén lévő Mókus Csárda, gyönyörű ősfás környezetében, elegáns, minden részletében finoman kidolgozott kialakítással várja kedves vendégeit. A csárda a Pósteleki Szabadidőpark része, mely a parkerdőben található hajdani Wenckheim kastélyrom közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Ez a történelmi légkör visszatükröződik a Csárda belső berendezésében és hangulatában is. A múlt század közepétől működő étterem sok éven keresztül zárva tartott. 2011. április 1-től, 13 év után, ismét várja régi és leendő vendégeit. A Csárda teljes befogadó képessége 230 fő. A külső, homlokzat előtti terasz 60, a nagyterem 80, míg a nagyteremmel összenyitható belső terasz 90 fő befogadását teszi lehetővé.

A konyha hagyományos házias ízekkel, a viharsarki tájegységre jellemző, tájjellegű ételekkel várja vendégeit.

Nyári szezonunkban minden hétvégén változatos grill ételekkel vár minden kedves vendéget a grill teraszunk. Faszénen készült ételeink az otthoni grill ízeket kelteti a tányérunkon. Természetesen a szabadtűzön, bográcsban készült pörköltek sem maradhatnak el. Készül itt marha-, szarvas-, birka- vagy akár pacal is.

Amikor betérnek hozzánk, szánjanak rá elég időt, élvezzék a nálunk töltött órákat, merüljenek el a gasztronómia kínálta élvezetekben, az étterem hangulatában és a külső környezet felfedezésében.

Vissza


5700 Gyula, Vár utca 1.
Telefon: +36 66 529-110 ; + 36 20 777-4000
E-mail: ;