A város legfőbb nevezetessége a Gyulai Várfürdő, melyet az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros parkjában alakítottak ki. A 2004 méter mélyről feltörő 72 °C hőmérsékletű gyógyvíz alkáli – hidrokarbonátos – kloridos összetétele miatt kiválóan alkalmas mozgásszervi és nőgyógyászati problémák kezelésére, krónikus idegbántalmak gyógyítására, valamint balesetek és műtétek utáni rehabilitációra. A fürdőben működő 2000 m2 területű gyógyászati központban a legkülönfélébb kezeléseket vehetik igénybe.

MTÜ Kisfaludy Program

A Gyulai Várfürdő Kft. szolgáltatási színvonalának és kapacitásbővítésének előkészítése és a megvalósítás finanszírozása céljából Támogatói Okirat került aláírásra a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Kft.-vel (projekt azonosító száma: ET-2020-02-099), amely értelmében a Gyulai Várfürdő Kft. 2 883 677 788 Ft támogatásban részesült (a projekt elszámolható összköltsége 3 185 110 000 Ft, 90%-os támogatási intenzitás mellett.).

A projekt első ütemében a „Gyermekparadicsom” újul meg (spraypark, gyerek pancsoló és gyermek medence – kombinált játszótorony vizes játékelemekkel, csúszdákkal), a kivitelezői munka 2021. őszén kezdődik.

A teljes beruházás tervezett befejezési dátuma 2023. november 30.

A Gyulai Várfürdő a legmagasabb Magyarországon adható, ötcsillagos minősítést kapta a strand-; gyógy- és élményfürdő kategóriákban egyaránt. 19 medencéjével minden korosztály igényeit kielégíti: a gyógyvizes medencék mellett hullámmedence, gyermek-víziparadicsom, óriáscsúszdák, egy 50 méteres verseny- és 25 méteres tanuszoda található itt. Újdonság a wellness központ, ahol 10 vízi élményelemen kívül szaunafülkék és gőzkabin biztosítja az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen feltételeket.

A Várfürdő kertjében található a híres Erkel-fa, mely alatt állítólag Erkel Ferenc a Bánk bán című operáját komponálta.

Az Aquapalota és Élményfürdő

A Gyulai Várfürdő 2013-as nagyberuházásaként létrejött Gyulai Aquapalota egész évben várja vendégeit. Elsősorban azokra számítanak, akik nem a gyógyvíz miatt keresik fel Gyulát.

A 6000 m2-es komplexumban, mintegy 900 m2 vízfelület, sodrófolyosó, fekvő és állómasszázsok, buzgárok és vízesések, ugrómedence, nyakzuhanyok, családi csúszda, fényalagút csúszda, Magyarországon egyedüli „fel(l)lejtő” fánkos csúszda biztosít felejthetetlen élményt.

Természetesen a gyermekes családokra is gondoltak: a baba- és gyermekmedencék mellett korosztályonként elkülönített játszóterek állnak a kicsik rendelkezésére.

Amíg gyermekeik önfeledten szórakoznak, addig a szülők akár a vízibárban, akár a szaunavilágban is hódolhatnak az élvezeteknek. Ahogy egy komoly fürdőhöz illik, a szolgáltatásokhoz tartozik a gyermekfelügyelet és az animátori szolgálat.

A Várfürdő belépők szállodánk recepcióján is megvásárolhatóak.
A napi kétszeri belépésre jogosító fürdőbelépő ára  3150,- Ft / felnőtt / nap és 2 300,- Ft / diák-nyugdíjas / nap. A fürdőbelépőkkel a Gyógy – és strandfürdő rész látogatható, az Aquapalota kiegészítő jegy ellenében vehető igénybe. Jegyvásárlás esetén kérje recepciós kollégáink segítségét!

Foglaljon most!

Az élmények mellé foglaljon szállást is a gyulai vár szomszédságában az Elizabeth Hotel Wellness szállodában!

Bemutató

Szobáink

Ajánló

Programok

Ajánló

Csomagajánlatok