drónnal készült kép Gyuláról

Gyula városát gyakran illetik az „Alföld gyöngyszeme” jelzővel, és ez a kifejezés teljesen helytálló! Gyula, ez a Körös-völgyi kedves kisváros, az év bármely időszakában élmények sokaságát kínálja a vendégek számára.

Itt mondhatni nincsenek nagy távolságok. A belváros látnivalói és a múzeumok kellemes sétával, gyalogosan is könnyen elérhetők. A városnak különleges a hangulata: nyugalmat árasztó és szemet gyönyörködtető. A tágas utcák és virágos terek, a sok szép régi épület, az árnyas parkok és a belvárost átszelő ősi Körös-ág izgalmas felfedező sétára csábítja mindazokat, akik szeretnék jobban megismerni ezt a helyet.

A középkori vár ódon termeit és a szép barokk kastélyt bejárva régi korok hangulata érinti meg a látogatót. A kastélypark évszázados fái között található a híres Várfürdő, amely minden korosztály számára élményt nyújt: kikapcsolódást és szórakozást, valamint a gyógyulás lehetőségét is különféle bántalmakra a nagy mélységből feltörő termálvíznek köszönhetően.

A városban múzeumok és kiállítóhelyek egész sora várja az érdeklődőket. A nagy zeneszerző – Erkel Ferenc- szülőházában Emlékmúzeum működik. A Ladics-ház egyedülálló kiállítása egy vidéki polgárcsalád teljes tárgyi hagyatékát tárja a látogató elé. A Kohán Képtár és a TájVízHáz is sok élményt nyújt a betérőknek, de van Gyulán Kolbász Múzeum, Rádiótörténeti Kiállítás, Boltmúzeum és egy kisebb kastély is a távolabbi városrészben, Gyulaváriban, amely ugyanúgy tárt kapukkal, érdekes kiállítással, valamint helyben készült kézműves sörökkel várja a vendégeket. A város felfedezése közben különleges élményt nyújt a reformkori hangulatával a híres Százéves cukrászda, amely valójában már közel kétszáz éves múltra tekint vissza.

Gyulára látogatva érdemes a helyi gasztronómia különlegességeit is megkóstolni: a híres gyulai kolbászt, a pálinkát, kézműves söröket, bonbonokat és csokoládét, a gyulai mézet és az egyéb helyi kézműves termékeket.

A város szép természeti környezete kitűnő lehetőségeket kínál a gyalogos, kerékpáros és vízi túrázók számára. A Mályvádi erdő, Szanazug, Városerdő és Póstelek nagyszerű helyszínek az aktív kikapcsolódást keresők számára Gyulától mindössze néhány kilométer távolságra.

A városban számos többnapos nagy rendezvény van az év során. Évről évre nagy érdeklődésre tart számot a Gyulai Pálinkafesztivál, a Körösvölgyi Sokadalom, a Végvári Napok, a Méz -és Mézeskalács Fesztivál, valamint a Gyulai Várszínház nyári évada.

szabaduló szobák Gyulán

Városunk újabban a szabadulószobák Eldoradója. A játékokat kedvelő turisták akár napokat is eltölthetnek ezen kalandos játékokkal a várban, a kastélyban, a Kolbász Múzeumban, sőt még a Tourinform Iroda épületében lévő kalandpincét is érdemes fölkeresni. Gyermekes szülőknek remek kikapcsolódást biztosít a kastély szomszédságában lévő Játszóház, amely kültéri és beltéri szabadidős tevékenységek sorával kecsegteti a hozzájuk betérőket. Azonban azok sem csalódnak, akik játszani a szabadban szeretnek, mivel számukra készült a Parapoly, a Gyula(kul)túra, valamint a Vándor Gyula kártya, amelyek ötletes feladványokkal a város felfedezésére csábítják a kalandra vágyókat.

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei nyugodtan bringára pattanhatnak és kitűnő kerékpárutakon felfedezhetik Gyula külterületének a szépségeit is vagy akár látogatást tehetnek régvolt nemesi udvarházaknál útközben megcsodálva a lebilincselő alföldi táj természeti szépségét, bejárva a Wenckheim kerékpárút nyomvonalát.

Mindemellett az itt töltött napokat fel lehet használni múltbéli búvárkodásra is a helyi könyvtár és a levéltár gazdag gyűjteményeinek és dokumentumtárainak köszönhetően. Lehetőség nyílik akár az egyéni családfakutatásra vagy pedig a múzeumok tárlatai által keltett történelmi kíváncsiság kielégítésére.

Mindezek tükrében összegezhető, hogy Gyula és térsége egy varázslatos vidéke hazánknak, ahol sok látnivaló és kikapcsolódási lehetőség – valamint a helyiek vendégszeretete várja a turistákat.

Foglaljon most!

Akciós ajánlatunkat a szoba foglalása után a második lépésben tudja lefoglalni, a csomagajánlatunk kiválasztásával.

Bemutató

Szobáink

Ajánló

Programok

Ajánló

Csomagajánlatok